Ai! Warner Bros. en regisseur Christopher Nolan hielden lange tijd vast aan de releasedatum van de nieuwe kraker Tenet, maar gaan nu tóch overstag. De film die het publiek weer naar de bios moest krijgen na de sluitingen door het coronavirus is uitgesteld…

Tenet zou medio juli in première gaan, maar gaat alsnog op een latere datum in première. Gelukkig is het uitstel niet zo lang: in plaats van 16 juli wordt het 31 juli. Het nieuws werd gisteren al bekend, maar vandaag bevestigde Pathé dat dit ook in Nederland het geval is.

De oorzaak voor het uitstel is duidelijk: grote Amerikaanse bioscoopketens zijn (nog) niet open, en Tenet is een behoorlijk dure film… Met het uitstel hoopt Warner Bros. Dat het aantal zalen groot genoeg is om winst te maken op de sciencefictionfilm. Hetzelfde geldt voor Wonder Woman 1984, de superheldenfilm die gisteren óók een duwtje kreeg.

Article continues after the ad

Tenet

In Tenet speelt John David Washington een geheim agent die de Derde Wereldoorlog moet voorkomen. Hij krijgt hulp van mensen uit de toekomst(!), en heeft de kracht om de tijd voor korte periodes terug te draaien. Verder is er weinig bekend, behalve dat Robert Pattinson Washington een handje probeert te helpen.

Tenet wordt gezien als de spirituele opvolger van het ‘mind-blowing’ Inception, en de verwachtingen zijn enorm hoog gespannen! Hopelijk is de nieuwe releasedatum van 31 juli de definitieve!