De herfst staat weer voor de deur en gaat voorlopig helemaal nergens heen. Maar met deze feelgood-films kom je dit druilerige en deprimerende seizoen wel door!

Grease (1978)

Tijdens Grease maak je zoveel dopamine aan, dat deze musicalklassieker met John Travolta en Olivia Newton-John zelfs met het beeld op zwart effectief is. Alleen al het horen van evergreens als ‘You're the One That I Want’ en ‘Summer Nights’ is genoeg om spontaan van je herfstdepressie te genezen!

Notting Hill (1999)

Films met Hugh Grant beslaan een kwart van deze lijst, dus we kunnen gerust stellen dat hij meer mensen van hun somberheid verlost dan de gemiddelde psychiater. Ook in de romcom Notting Hill zijn de charmes van de Britse acteur weer niet te weerstaan. Tel daar de zonnige glimlach van Julia Roberts bij op en dan is het even zomer in september!

Bridget Jones’s Diary (2001)

In Bridget Jones’s Diary gooit een slonzige dertiger het roer om in haar zoektocht naar de ware liefde. Renee Zelwegger is even grappig als charmant in de hoofdrol en ook haar tegenspelers Colin Firth en, daar heb je hem weer, Hugh Grant zijn prima op dreef!

My Big Fat Greek Wedding (2002)

In My Big Fat Greek Wedding raakt de Griekse Toula tot over haar oren verliefd op haar droomprins. Helaas is haar traditionele familie wat minder gecharmeerd van de huwelijkskandidaat. Het scenario van deze zonovergoten romantische komedie werd genomineerd voor een Oscar.

School of Rock (2003)

In deze hartverwarmende komedie speelt Jack Black speelt een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor een talentenjacht. De even stoere als ontroerende finale staat garant voor een lach en een traan!

Alles is Liefde (2007)

De hoeveelheid Nederlandse romcoms is niet meer op tien handen te tellen, maar Alles is Liefde is de Peetvader van de Polderromantiek. Hierin beleven uiteenlopende personages romantische avonturen tegen de achtergrond van winters Amsterdam. Het sprankelende scenario komt tot leven dankzij topacteurs als Carice van Houten, Daan Schuurmans en Michiel Romeijn!

Hugo (2011)

Martin Scorsese kennen we natuurlijk vooral van geweld(dad)ige misdaaddrama’s als Goodfellas en Casino. Maar met Hugo leverde hij zowaar een hartverwarmende familiefilm af. Dit oogstrelende avontuur over een weesjongetje en zijn mysterieuze robot won vijf Oscars, waaronder beste camerawerk en beste effecten.

De Marathon (2012)

In deze kaskraker doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam om hun garage te redden. Dat Nederlandse komedies ook zonder romantische insteek prima kunnen werken, bewijst deze hitfilm wel. En wat is er nou lekkerder dan andere mensen te zien sporten, terwijl je zelf lekker onderuitgezakt op de bank hangt?

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.