KJ Apa in Songbird

Riverdale gaat als een tierelier. Seizoen 5 van de over the top-soapopera gaat extreem lekker op Netflix en fans kunnen alvast uitkijken naar een zesde seizoen. Archie-acteur KJ Apa tempert de feestvreugde een beetje: hij ervaart zijn rol af en toe als een gevagenis.

Article continues after the ad

KJ speelde nog niet in superveel andere films of series naast Riverdale. Zijn rol in de aankomende pandemie-film Songbird deed 'm beseffen dat 'Archie' 'm af en toe ook best beperkt. "Ik voelde me zo vrij tijdens de opnames van Songbird, omdat ik in Riverdale vaak het gevoel had alsof ik in de gevangenis zat", vertelt hij in gesprek met Songbird-collega Demi Moore voor Interview Magazine.

Heel veel beperkingen

"Er waren zoveel beperkingen wat ik wel en niet mocht doen", gaat hij verder. Dat voelde bij Songbird écht niet zo. "Met dit personage was het zo van: wauw, dit is hoe het is om mezelf echt op een natuurlijke manier uit te drukken. Ik zat niet onder de make-up of haarproducten. Ik had lang haar en een baard. Ik voelde me gewoon vrij."

Riverdale-fans gaan ver

KJ is desondanks nog steeds blij dat hij in zo'n giga-populaire serie zit, maar wel wil hij nog even zeggen dat de fans... soms wel een tikkie ver gaan in hun adoratie. KJ is niet Archie. "Ik probeer het vanuit het perspectief van een fan te bekijken om te begrijpen hoe ze denken. Maar er zijn momenten waarop ik denk: ze hebben echt geen idee dat we echte mensen zijn. Ze kunnen ons niet scheiden van onze karakters."

Waar gaat Songbird over?

Songbird, geproduceerd door explosie-fetisjist Michael Bay, neemt de huidige pandemie-ellende en maakt het allemaal nog een paar stappen erger. De film speelt zich af in het vierde jaar van een streng beveiligde lockdown terwijl er COVID-23 heerst. KJ's personage Nico is immuun en brengt pakketjes naar mensen die hun deur echt niet uit mogen. Hij raakt verliefd op een meisje dat hij online ontmoette, maar zijn wereld dreigt in duigen te vallen wanneer ze haar leven niet meer zeker is.


Songbird draait vanaf 18 maart in de bioscopen. Mits ze dan eindelijk weer open zijn, natuurlijk!