Kit Harington en zijn verloofde Rose Leslie hebben eindelijk een datum geprikt voor hun huwelijk. Jon Snow en Ygritte zullen op 23 juni elkaar het ja-woord geven in Schotland. De officiële locatie is nog niet bekend maar de BBC vermoed dat de bruiloft plaats zal vinden in het kasteel van Rose’s vader in Aberdeenshire, in het noordoosten van het land.

Article continues after the ad

You know nothing, Jon Snow!

Het tweetal leerde elkaar in 2012 kennen in IJsland tijdens de opnames van het tweede seizoen van Game of Thrones. In de serie belandde de stoere Jon Snow toen bij de woeste Wildlings die ten noorden van de Muur leven. Daar viel hij voor de charmes van de ongetemde wildling Ygritte, die haar geliefde constant de les las met de woorden “You know nothing Jon Snow!”, één van de bekendste quotes uit de hele serie.

Bloederige grap

In juni vorig jaar vroeg Nicole Kidman in de show van James Corden al aan de Game of Thrones-ster of hij nou ook een beetje snel ging trouwen met zijn geliefde. In september kondigde het stel op ouderwetse wijze hun verloving aan met een advertentie in de krant The Times. Amper een maand later joeg Kit zijn aanstaande de stuipen op het lijf met een bloederige practical joke waarbij hij een replica van zijn hoofd in de koelkast legde. Leslie moet dus tegen een stootje kunnen om mevrouw Harington te worden!

Ongepaste tafelgast

Elk Jon Snow-bericht is natuurlijk een goede gelegenheid om de briljante sketch te laten zien waarin de ruige bastaard uit Game of Thrones als ongepaste tafelgast op bezoek komt bij Seth Meyers [let op: stampvol met spoilers!]. Het valt te hopen dat het huwelijksfeest een gezelligere avond wordt!