Het beroemde verhaal over het filmmonster King Kong krijgt een muzikale twist. In het najaar van 2018 komt King Kong de musical naar Broadway in New York!

Article continues after the ad

Broadway, baby

Het wordt de opvolger van Miss Saigon die eind dit jaar stopt in het Broadway Theater. Een nieuw creatief team ontwikkelt een nieuwe versie King Kong, meldt Variety. De musical King Kong werd al in in 2014 in New York verwacht, maar die show werd uitgesteld na gemengde reacties op de Australische versie van de musical die in 2013 in Melbourne te zien was. De musical bevat liedjes van de Australiër Eddie Perfect die ook de muziek schreef voor de musical Strictly Ballroom.

Harry Potter

Jack Thorne, die ook meeschreef aan het populaire toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child, neemt plaats in het creatieve team om de nieuwe King Kong-versie te ontwikkelen. Het is nog niet bekend welke acteurs in de Amerikaanse musicalversie van King Kong gaan spelen.

Films

Het verhaal van King Kong, bedacht door Merian C. Cooper, is meerdere keren verfilmd. De oudste film stamt uit 1933. In 2005 kwam er een remake van Peter Jackson (The Lord of the Rings) waarin de enorme gorilla via motion capture tot leven werd gebracht door acteur Andy Serkis. Afgelopen maart kwam Kong: Skull Island uit in de bioscopen met Tom Hiddleston, Brie Larson en Samuel L. Jackson in de hoofdrol.