Misdaadverslaggever Peter R. de Vries

Het is vandaag een week geleden dat misdaadjournalist Peter R. de Vries werd neergeschoten. In een speciale uitzending van Tijd voor Max, die vanavond geheel in het teken stond van De Gouden Tip, spraken zijn kinderen Kelly en Royce voor het eerst op camera over dit enorme drama.

Article continues after the ad

Ze willen vooral iedereen bedanken die de afgelopen dagen heeft meegeleefd.

Blijk van waardering

Er is namelijk nog altijd geen nieuws over zijn medische toestand, zo bleek vanavond al bij RTL Boulevard. "Wij weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de doktoren en verpleegkundigen fantastisch werk leveren", zo begint dochter Kelly met haar broer aan haar zijde. "Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijden" 

 

Dag en nacht

Toch draait de speciale tv-uitzending van Omroep Max niet om Peter, maar wel om zijn initiatief De Gouden Tip. Dit heeft hij in het leven geroepen om 1 miljoen euro op te halen voor de vermissing van Tanja Groen. Daar willen ze dan ook graag, hoe moeilijk ze het ook hebben, hun steentje aan bijdragen. "De afgelopen 40 jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werd gekweld door onzekerheid", aldus Royce. "Wij vinden het fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting de Gouden Tip zoveel aandacht krijgen. De afgelopen maanden is mijn vader er dag en nacht mee bezig geweest."

Droom uit laten komen

Royce en Kelly hopen dat met deze uitzending een droom voor hem uitkomt. "Het is een droom van onze vader om deze zaak en vele zaken tot een oplossing te brengen. Laten we samen proberen om deze droom werkelijkheid te laten worden", sluiten ze af.

Beluister hieronder de video voor meer informatie over de actie!


De speciale uitzending van Tijd voor Max gemist? Je bekijkt 'm hier terug.