Kim Feenstra

Het zwangere topmodel Kim Feenstra gaat helemaal los op het Jeugdjournaal! Ze zet vraagtekens bij een item over brein-chips en zegt dat iedereen die haar een complotgekkie vindt, maar moet stoppen met volgen.

Article continues after the ad

In het bewuste, onschuldige YouTube-filmpje waar Kim zo op losgaat, schetst Jeugdjournaal-journalist Benjamin Kat een toekomstbeeld voor kids. Hoe ziet de wereld er over twintig jaar uit? Hij legt hierin ook uit dat toekomstige brein-chips mensen met hersenbeschadiging kunnen helpen om bepaalde hersenfunctionaliteiten weer terug te krijgen.


Kim gaat los

De Holland's Next Top Model-bekendheid vindt het allemaal veel te ver gaan. "Goh, Jeugdjournaal en NOS, wat zijn jullie lekker bezig", schreef ze gisteren in een tirade op haar Insta-Stories. Kim vraagt zich af of onze overheid hier een handje in zou hebben (?) en strooit met de term 'vriendjespolitiek'. Wat ze daar precies mee bedoelt, legt ze niet uit. "Doen alsof het cool is om een chip in je hoofd te laten plaatsen en kinderen zo voor te bereiden op de toekomst. Vertellen jullie dan ook de ‘darkside’ of the story? Of is het weer vriendjespolitiek met onze overheid en vertellen jullie altijd maar halve verhalen? What's next? 'Mam ik wil een chip in mijn hoofd'? Want dat is cool en kan ik bijvoorbeeld mijn wekker mee zetten. Get a life!" Wat volgens Kim dan de 'darkside' zou moeten zijn in dit filmpje van het Jeugdjournaal? Ook dat legt ze niet uit.

Complotgekkie

Andere Insta-Stories van Kim focussen op Bill Gates - fervent slachtoffer van complotdenkers - en ook komt ze met een plaatje waarop staat: 'we are a nation of sheep, and someone else owns the grass'. Maar nee: naar eigen zeggen is Kim geen complotgekkie. Mensen die dat wel denken, mogen wegwezen. "Ontvolgen is graties gappies...