Fotograaf
MAX/Jasper van Bladel
Scrooge Live

Kerstmis is dichtbij en dus is het hoog tijd voor het klassieke verhaal van A Christmas Carol! Omroep MAX komt vanavond met Scrooge Live: een muzikale kerstshow naar het verhaal van Charles Dickens.

Scrooge Live vertelt het verhaal van de gierige Ebenezer Scrooge (Richard Kemper). Hij vindt Kerstmis maar tijdverspilling en knijpt zijn zwoegende personeel zoveel mogelijk uit. Zijn oude compagnon, inmiddels overleden, waarschuwt Scrooge om niet dezelfde fouten te maken als hij, maar Scrooge denkt dat hij soft geworden is.

Scrooge Live op MAX

Dan ontmoet de vrek verschillende geesten (Plien van Bennekom en Simone Kleinsma) die Scrooge laten zien hoe ongelukkig hij zelf is, én hoe zijn familie en werknemers lijden onder zijn cynisme…

Article continues after the ad

Naast de eerder genoemde BN’ers zien we o.a. Kasper van Kooten, Jamai Loman, Jasmine Sendar, Johnny Kraaijkamp én Ron Brandsteder. Natuurlijk wordt het tijdloze verhaal voorzien van verrassende, toepasselijke liedjes om mee te zingen.

Alles voor het goede doel!

Een kerstvoorstelling kan natuurlijk niet zonder een goed doel, en dit jaar steunt Omroep MAX het Nationaal Fonds Kinderarmoede. In Nederland leven momenteel 300.000 kinderen in armoede, en door de coronacrisis wordt dit probleem eerder groter dan kleiner. Scrooge Live wil aandacht vragen voor dit probleem, en geld inzamelen voor de stichting onder het motto ‘Geef ze Warmte!’

Je ziet Scrooge Live vanavond vanaf 20:20 uur op NPO1.