Ook al heeft het huidige seizoen van Zomergasten vorige week een niet al te indrukwekkende start gemaakt, de aflevering van vanavond zal zeker stof doen opwaaien. Niemand minder dan Louis van Gaal gaat bij Janine Abbring aan tafel plaatsnemen. De meest succesvolle Nederlandse voetbalcoach aller tijden is altijd goed voor heerlijk lompe uitspraken, dus dat wordt toptelevisie.

Article continues after the ad

Een openbaring

Van Gaal heeft in een statement al een beetje aangegeven wat we mogen verwachten. “Het zal een avond zijn over de mens en de coach”, aldus de bijna 67-jarige oud-trainer. “Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.”

Nu kiezen de gasten van het populaire praatprogramma vaak fragmenten die ze zelf mooi vinden, maar waarin ze doorgaans zelf niet te zien zijn. Toch hopen we stiekem dat van Gaal gewoon fragmenten kiest waarin hij zelf centraal staat. Het zou helemaal in de lijn van de bepaald niet bescheiden trainer liggen, en er is genoeg materiaal om een hele aflevering van Zomergasten mee te vullen.

Gepeperde uitspraken

Want of het nou bij Ajax was, bij Barcelona, bij Bayern München of bij Manchester United, Louis van Gaal is altijd en overal goed geweest voor spraakmakende acties en gepeperde uitspraken. Bij wijze van voorpret hier vast een compilatie hoogtepunten van deze beroemde botterik, waarin we het Hollands talenwonder ook in zijn mooiste Engels, Spaans en Duits mogen horen. Genieten.