Herman helpt een handje

De meeste van ons hebben nu genoeg tijd om onze kookkunsten bij te vijzelen. Maar hoe zit het met de mensen die dit niet kunnen? De doktoren op de IC, de werknemers in een verzorgingstehuis of vrijwilligers bij de voedselbank? Herman den Blijker gaat daarom langs bij deze mensen en verwent ze met zijn fantastische kookkunsten (op veilige afstand natuurlijk). 

Met een foodtruck door Nederland

Onze kale vriend trekt met zijn foodtruck door heel Nederland en gaat op bezoek bij mensen die in deze moeilijke tijden wel wat lekkers kunnen gebruiken. Hij geeft een steuntje in de rug aan iedereen die het land nu draaiende houdt, maar ook de mensen die het nu extra moeilijk hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken. Onderweg hoort Herman heel wat aangrijpende verhalen als hij tijdens het koken een babbeltje met de mensen maakt. Hoe gaat het met Nederland in lockdown? Herman helpt een handje geeft niet alleen kooktips, de chef wil mensen ook inspireren om anderen meer te helpen.

Article continues after the ad

 

Corona maatregelen

De opnames van het programma waren wel een uitdaging, aangezien iedereen zich nu aan de 1,5 meter regel moet houden. "Best lastig met die anderhalve meter afstand, maar we doen ons best. En bij verzorgingshuizen kan het niet anders, daar staan hele families buiten naar hun vader of moeder achter glas of op het balkon te zwaaien en met telefoons en megafoons contact te houden.”  vertelt Herman in een interview met AD

Herman helpt een handje is vanaf vanavond elke week om 20:30 uur te zien op SBS6!