Nieuwe documenten en aanwijzingen in Hunting Hitler

Al decennialang zijn er geruchten dat Hitler geen zelfmoord heeft gepleegd in zijn bunker in Berlijn. In seizoen 2 van Hunting Hitler op History Channel komen er nieuwe documenten en aanwijzingen naar voren!

Geruchten

Op 30 april 1945 maakte de Duitse dictator een einde aan zijn leven. Althans, dat is al jaren de veronderstelling. Toch zijn er geruchten dat Hitler zou zijn gevlucht. CIA-veteraan Bob Baer en Amerikaans legercommandant Tim Kennedy gaan verder op de vraag: “Hoe zou Hitler ontsnapt kunnen zijn en wat voor sporen heeft hij achtergelaten?” Het begint er steeds meer op te lijken dat de dictator zijn eigen dood in scène heeft gezet.

FBI-database

Het vervolg op het eerste seizoen gaat van start aan de hand van een vrijgegeven FBI-database met meer dan 700 documenten over de Tweede Wereldoorlog. In een van de vele documenten schrijft J. Edgar Hoover, de toenmalige directeur van de FBI, dat de legerofficieren het lichaam van Hitler niet hebben kunnen vinden. Ook is er geen betrouwbare bron die definitief kan stellen dat Hitler dood is.

Zoektocht

Het History-team start een zoektocht vol hindernissen. Diep in de Argentijnse jungle vinden zij militaire constructies, sporen van Hitlers medicatie en munten van nazi-Duitsland. Waren de gevluchte nazi’s bezig met het plannen van een 4e Reich? Waren ze al bezig met het ontwikkelen van nucleaire wapens? Er is maar één manier om daar achter te komen en het onderzoek voort te zetten.

Je ziet Hunting Hitler vanaf vanavond elke zondag om 22.00 uur op History Channel. Je vindt deze zender bij Ziggo op kanaal 28 en bij KPN op kanaal 32.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.