Floortje Dessing

Globetrotter Floortje Dessing reist voor haar nieuwe programma niet naar de andere kant van de wereld, maar blijft dicht bij huis. In Floortje Blijft Hier trekt de presentatrice het land in op zoek naar inspirerende verhalen in tijden van de coronacrisis.

Even niet reizen

Reizen is bijna niet meer te doen door de uitbraak van het coronavirus. Wat doe je dan als echte wereldreiziger? Dan ga je gewoon op avontuur in eigen land. Floortje heeft de missie om ons thuiszitters te voorzien van positiviteit en inspiratie. Daarom verzamelt ze opbeurende verhalen.

"Ik probeer in dit programma mensen te vinden in Nederland die ons kunnen inspireren, die ons verder kunnen helpen met hoe we met de nieuwe realiteit kunnen omgaan. Ik hoop dat we ondanks al het verdriet opbeurende en positieve verhalen kunnen vertellen, over wat we wél kunnen. Want ik ben ervan overtuigd dat we allemaal veel meer kunnen dan we soms zelf denken."

Article continues after the ad

Snelle opnames

Floortje zat niet lang stil en heeft ondanks alle maatregelen rond het virus snel een programma uit de grond gestampt. Ze gaat onder andere op stap met schaapherder Riaan die het zo belangrijk vindt dat mensen van de natuur kunnen blijven genieten. Daarnaast skypet ze met haar zus die stewardess is en positief testte op het coronavirus. Floortje deelt haar verhaal. Vorige week gaf de reislustige presentatrice nog tips voor thuisblijven in DWDD, dat vrijdag ten einde kwam.


Floortje Blijft Hier is vanaf donderdag 2 april om 21:30 uur te zien op NPO 1. Wil je ondertussen lekker wegdromen bij prachtige beelden van verre landen? Bekijk hier de 5 beste reisprogramma's!