Fotograaf
KRONCRV / Mark de Blok
Swanenburg, serie NPO1

Ben je na al die weken vol voetbal en wielrennen toe aan wat anders? Dan moet je goed opletten. Vanaf vandaag gaat namelijk de nieuwe dramaserie Swanenburg van start op NPO1.

Article continues after the ad

De komende vijf weken is deze nieuwe reeks elke maandag tot en met donderdag om 21.30 uur te zien op NPO1.

Familiedrama ten top

Men neme: een steenrijke familie, een met drank overgoten wilde nacht en een bezoek van de politie met de mededeling dat er iets heel erg is misgegaan. Zie daar, dat zijn de belangrijkste elementen van Swanenburg, een dramaserie die draait om de familie Praal. Op papier zijn zij een hecht gezin, maar niets is minder waar als blijkt dat er een gevaarlijk spel wordt gespeeld. En tja, hoe ver ga je voor je familie als blijkt dat ze je verraden?

Bekijk hieronder snel de trailer.


Bekende gezichten

Een serie van Nederlandse bodem kan natuurlijk niet bestaan zonder bekende gezichten. Ditmaal zijn de hoofdrollen weggelegd voor o.a. Aus Greidanus sr. en Tine Joustra als de vader en moeder van de familie Praal. Hun kinderen worden gespeeld door o.a. Frederik Brom, Sanne Langelaar, Jan-Paul Buijs en Ella-June Henrard. Of zij stuk voor stuk zo overtuigend spelen dat we de serie toevoegen aan deze Top-25 met de beste Nederlandse series ooit, blijft nog even de vraag.

Swanenburg is vanaf vanavond iedere maandag t/m donderdag om 21.30 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.