Martijn Lakemeier in De Oost van Amazon Prime Video

Je hoeft je deze Hemelvaartsdag niet te vervelen. Zeg al je afspraken af (als je die al had) en ga op de bank zitten, want vanaf vandaag is De Oost te zien op Amazon Prime Video! 

Article continues after the ad

De film was deze week al onderwerp van gesprek en wij konden het niet laten om 'm te bekijken. Lees hier onze recensie.

Strijden in de oorlog

De Oost neemt ons door de ogen van de jonge Nederlandse soldaat Johan (Martijn Lakemeier) mee terug naar de Indonesische Onafhankelijkheid. Samen met honderdduizend anderen wordt hij uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Alleen wanneer de oorlog escaleert, vervaagt voor Johan de lijn tussen goed en kwaad...

Benieuwd hoe dat verhaal er op beeld uitziet? Hieronder zie je alvast de officiële trailer.


Heftige opnameperiode

Martijn Lakemeier zat twee maanden in Indonesië om de film op te nemen, en dat ging er heftig aan toe. "Het was heel intens. Op de manier dat het een hele uitdaging is om aan de andere kant van de wereld zo'n film te draaien met een beladen onderwerp. Ik denk dat het belangrijk en goed is geweest om het daar op te nemen", vertelde hij deze week bij Koffietijd. En vooral het samenwerken met de lokale inwoners ging hem niet in de koude kleren zitten. "Er was weinig nodig voor die inwoners om bepaalde emoties naar boven te halen. Ze begrepen direct wat wij aan het maken waren." 

De Oost is vanaf nu te zien op Amazon Prime Video! Al gezien? Bekijk dan vooral ook deze titels.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.