Over een paar weken verschijnt het nieuwe, vijfde seizoen van Arrested Development op Netflix. Hoe zat het ook alweer met de Bluths? Je hebt nog nét tijd om je geheugen weer even op te frissen.

Article continues after the ad

Arrested Development is de populaire comedy over de rijke, maar gestoorde Bluth-familie. Vader George (Jeffrey Tambor) neemt het niet zo nauw met de belastingregels en is voortdurend bang dat de autoriteiten hem oppakken. Zijn vrouw Lucille (Jessica Walter) is een echte kenau: ze denkt alleen aan geld en roem, en kleineert haar andere familieleden voor de lol.

Arrested Development

Hun zoon Michael (Jason Bateman) is de meest normale van het stel. Hij probeert de familie(naam) uit het slop te trekken. Dat valt niet mee, ook omdat zijn zoon George Michael (Michael Cera) verliefd is op zijn nichtje Maebe (Alia Shawkat). Haar ouders, de oppervlakkige Lindsay (Portia de Rossi) en de weirdo Tobias Fünke (David Cross), vallen van de ene huwelijkscrisis in de volgende.

Gob (Will Arnett) hoefde door de rijkdom van zijn ouders nooit te werken (of op te groeien), en probeert het te maken als illusionist. Zijn broer ‘Buster’ (Tony Hale) is extreem intelligent (zegt hij), maar hij is ook totaal ongeschikt om in de maatschappij mee te draaien.

Het vierde seizoen werd iets minder hoog aangeslagen dan de voorgaande series. De bizarre avonturen van de Bluths liepen niet meer dwars door elkaar heen, maar elk personage kreeg een eigen aflevering. 

Het leverde aardig wat kritiek op, en onlangs werd het vierde seizoen ‘geremixed’ zodat het meer in de (chronologische) stijl is van de eerdere series. Deze nieuwe versie staat sinds een paar dagen ook op Netflix.

In het nieuwe seizoen wil Lindsay de politiek in, en proberen de Bluths de felbegeerde ‘familie van het jaar’-prijs in de wacht te slepen. Ze delen deze prijs overigens ook zelf uit!

Het vijfde seizoen van Arrested Development verschijnt op 29 mei op Netflix. Er is dus tijd genoeg om de serie te checken vóór het nieuwe seizoen begint.