Moszkowicz: Erop of Eronder

Misdaadverslaggever John van den Heuvel maakte een documentaire over oud-advocaat Bram Moszkowicz, die - ondanks dat 'ie al een tijdje géén advocaat meer mag zijn - nog altijd één van Nederlands bekendste strafpleiters is. Of eerder: was. Hij mag zijn oud-beroep nooit meer uitoefenen.

Article continues after the ad

De documentaire van John, Bram erop of eronder, staat sinds vandaag op Videoland. Hierin volgt de misdaadverslaggever Bram Moszkowicz sinds het moment dat hij aankondigde weer terug te willen keren als advocaat tot en met het moment dat dit verzoek definitief werd afgewezen, dat eergisteren plaatsvond.

Glansrijke carrière

"Wij kennen elkaar al meer dan 25 jaar en het was de afgelopen jaren treurig te zien hoe Moszkowicz’ ooit zo glansrijke carrière eindigde", aldus John in een persverklaring. "In openhartige gesprekken vertelt hij me over die inktzwarte periode in zijn leven en reageert hij eenmalig op het besluit op 30 maart jl. van de tuchtrechters om hem niet meer toe te staan zijn vak uit te oefenen."

Geschrapt

De oud-advocaat werd zo'n zeven jaar gelden uit het ambt gezet na 'niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand' in de loop der jaren. In deze nieuwe docu laat John voor- en tegenstanders van Bram aan het woord, onder wie Geert Wilders, Jeroen Pauw en Elsevier-journalist Gerlof Leistra.


Videoland

Wil je meer Videoland-kijktips? Deze films en series kwamen afgelopen week uit. Of check onze lijst met de allerbeste series die op dit moment op Videoland staan. Dan heb je echt de crème de la crème te pakken!