Afgelopen maandag was de eerste aflevering van 6Inside, het nieuwe entertainment-programma op SBS6. De show moest concurreren met RTL Boulevard en EenVandaag. Het bleek in eerste instantie een succes te zijn, maar de kijkcijfers dalen nu flink.

Article continues after the ad

Na 378.000 kijkers voor de eerste aflevering en 270.000 kijkers voor de tweede, trok 6Inside woensdagavond maar 217.000 kijkers. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dit is nog slechter dan de vorige programmering met Hart van Nederland en Shownieuws.

Albert Verlinde

De show wordt gepresenteerd door Albert Verlinde en Jan Versteegh. Verlinde zat maar liefst 15 jaar achter de desk van RTL Boulevard en was ook hét gezicht van de programma. In 2016 besloot hij te stoppen om te focussen op het bedrijf Stage Entertainment. Nu is ‘ie weer terug. Ondanks het verlies van kijkers, zijn er toch nog een aantal fans die blij zijn met het programma.

Beste van de avond

Het best bekeken programma van de avond was De Slimste Mens op NPO 2 met 1.7 miljoen kijkers. DWDD University op NPO 2 stond op de tweede plaats met 1 miljoen kijkers. RTL Boulevard had een teleurstellende score, want het bleef steken rond de 642.000 kijkers.