De Slimste Mens, pubquiz, online

De Slimste Mens trok gisteravond 1,1 miljoen kijkers, maar ze waren niet allemaal blij over de vragen die gesteld werden. Werden er verkeerde antwoorden goedgekeurd in De Slimste Mens?

Verkeerd fragment?

Twitter viel vooral over een filmvraag waar schijnbaar het verkeerde fragment bij werd getoond. Ieri, Oggi, Domani was te zien maar in de antwoorden werd Una Giornata Particolare genoemd. Oeps?

De speurneuzen bij het AD hebben de aflevering echter teruggekeken en beweren dat het niet fout is! “het gaat bij de antwoorden in het onderdeel ‘het collectieve geheugen’ vooral om de trefwoorden bij het bewuste fragment, de titel van het fragment hoeft niet genoemd te worden.”

Article continues after the ad

Verkeerd eiland?

Oké maaruh… Twitter had nog meer te zeuren! Bij de filmvraag over Magnum PI vroegen ze op welk eiland de film afspeelde. Hawaï werd goedgekeurd maar de echte locatie was het eiland Oahu!

Ook hier prikt het AD de kritiek lek. “Dat eiland is wel onderdeel van de staat Hawaï.” Pffff!

Verkeerde tijd?

Twitter had nog één mier om te neuken: een vraag over het tijdsverschil tussen New York en Amsterdam zou verkeerd geïnterpreteerd zijn.

Maar nee hoor, de vraag was toch echt ‘Hoe laat is het in Amsterdam als het in New York klokslag middernacht is?’

Laten we de hitte maar de schuld geven… We snappen nu wel waarom Maarten van Rossem geen andere juryleden wil hebben in De Slimste Mens. Hij kan het prima in zijn eentje af!