Martine Sandifort

Cabaretière en actrice Martine Sandifort postte afgelopen weekend een sketch waarin ze als spastisch persoon een make-up-tutorial doet. "Jammer, dit kan echt niet", zo klinkt het best wel vaak in de comments onder het filmpje op Twitter.

Article continues after the ad

Je hebt cabarètiers die terugkomen op een oude, controversiële sketch. En je hebt dus die comedians die er gewoon nog een schep bovenop doen. Martine deed all the way back in 2005 al eens een spastisch typetje...

En afgelopen weekend deed ze dat nog eens dunnetjes over, maar dan uiteraard in een andere setting.


Kijkers woest op Martine

Veel Twitteraars lieten van zich horen. Hoewel een aantal mensen het allemaal vrij geinig vond, spreekt de meerderheid er toch echt schande van. Ook mensen die zelf dagelijks worstelen met spasmes mengen zich in de discussie. "Ik heb zelf ook last van spasmes. Het lijkt alsof u ons belachelijk maakt", aldus Noortje. Ook Hennie kan er over meepraten. "Heb je een idee hoe een spasme voelt in je lijf? Ik en velen met mij helaas wel. Een spasme doet pijn in je lijf, kost bergen energie en zijn niet te controleren. Wees groot en haal deze tweet weg."


Reactie Martine

Martine kreeg de ophef ook mee - niet moeilijk als er zoveel reacties op komen. Ze kwam met twee soort-van-reacties, al vinden de critici dat ze het daarmee alleen maar 'erger' maakt. Kijk en oordeel zelf:

#namasteetjes #excuses

Geplaatst door Martine Sandifort op Zaterdag 27 maart 2021

#namasteetjes #ketting

Geplaatst door Martine Sandifort op Zondag 28 maart 2021


Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: