Peter R. de Vries

Gisteren zond RTL 4 het eerste deel van de Nicky Verstappen-documentaire van Ewout Genemans uit. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vertrouweling van de familie-Verstappen, ontbrak uiteraard niet. Hij vertelde openhartig en emotioneel over de zaak en dat vonden kijkers nogal indrukwekkend.

Article continues after the ad

Als Peter R. de Vries op tv komt, kun je er normaal gesproken vanuit gaan dat hij iemand scherp de maat neemt in een talkshow, zich hard maakt om een onopgeloste zaak onder de aandacht te brengen of iets crime-gerelateerds uitlegt in RTL Boulevard. Gisteren maakten veel kijkers voor het eerst kennis met een emotionele, zichtbaar geraakte Peter R. 

Peter R. de Vries over de zaak-Verstappen

De dood van Nicky hield Peter altijd bezig. Hij bracht de zaak altijd onder de aandacht in zijn shows en inmiddels heeft hij een innige band opgebouwd met Nicky's ouders Peter en Berthie. Hij vertelde met een brok in de keel over het verloop van de zaak, die je ook gerust zijn levenswerk kan noemen. Mede door Peters inzet is Nicky's dood nooit in de vergetelheid verdwenen. Kijkers waren ook diep geraakt door de geëmotioneerde Peter.


Nicky Verstappen documentaire

Ewout Genemans draaide de afgelopen jaren in het diepste geheim mee bij de speciale politie-eenheid die in de zaak dook. Kijkers krijgen een vrij uniek beeld van hoe het er behind the scenes aan toe ging bij het opzetten en uitvoeren van het grote DNA-verwantschapsonderzoek waar uiteindelijk Jos B. uit naar voren kwam. Ook de uiteindelijke manhunt - hij was enige tijd onvindbaar - werd in beeld gebracht. Deel twee, met daarin ook aandacht voor de rechtszaak, zie je vanavond om 20:30 uur op RTL 4.