Memphis Depay

Dit EK zijn alle ogen gericht op Memphis Depay. Vanavond zond NPO1 de documentaire Met Beide Benen uit, waarin Jessica Villerius meer liet zien over het leven van de vedette. De reacties waren - zoals wel vaker als het over Memphis gaat - nogal verdeeld!

Memphis raakte stevig geblesseerd aan zijn knie en het was nog maar de vraag of hij mee zou kunnen doen aan het EK van 2020 (in elk geval vóórdat dit werd uitgesteld naar 2021). Met Beide Benen volgde Memphis’ revalidatieproces en gaf een inkijkje in zijn jetsetleven.

Memphis wordt regelmatig als 'controversieel' bestempeld: soms vanwege bizarre redenen zoals het dragen van een hoed.

Article continues after the ad

En soms wordt er ook terecht met de vinger gewezen, zoals die keer dat hij een rapvideo opnam met een lijger! Memphis zelf zal het worst zijn: hij doet gewoon waar hij zin in heeft. In Met Beide Benen viel zijn ongekende drive op, waarmee hij snel herstelde van zijn kruisbandblessure.

Memphis blijft controversieel

In dezelfde docu zien we dat Memphis een vat vol tegenstellingen is. Hij is eigenlijk niet materialistisch, maar houdt wel van mooie spullen. Zoekt zijn broer op in de gevangenis, maar zijn moeder vliegt naar Dubai om hem te bezoeken maar staat voor een dichte deur!

Het EK voetbal gaat verder

Memphis leek zijn 'bad boy'-imago ook wel een beetje nodig te hebben, om drive uit zijn vechtlust te halen. In Nederland heeft iedereen overal een mening over, dus minder controversieel zal Memphis door deze docu niet worden. Het kijkje in het leven van een topsporter die een beetje wil genieten en óók maar zijn best doet om het goede te doen was een welkome afwisseling.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Met Beide Benen is terug te zien van NPO Start. Het Nederlands elftal speelt op maandag 21 juni de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Aangezien Oranje al groepswinnaar is, is deze wedstrijd eigenlijk om spek en bonen.