Tim Douwsma bij Op1

Tim Douwsma was deze week één van de BN’ers die zich fel uitsprak tegen de coronamaatregelen met de inmiddels beruchte hashtag #ikdoenietmeermee. Bij Op1 vertelde hij waarom en daar waren kijkers niet zo erg over te spreken.

De zanger vraagt zich een aantal dingen af, net als andere sterren zoals Famke Louise, Bizzy en The Partysquad: "Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?"

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik maak me zorgen. WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #ikblijfkritisch Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van mijn en onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen symbolisch 'NEE' tot hier. Genoeg is genoeg. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKBLIJFKRITISCH

A post shared by Tim Douwsma (@timdouwsma) on  

 

Boze kijkers 

Terwijl Famke bij Jinek niet echt uit haar woorden kwam, zat Tim uit te leggen waarom hij de hastag heeft veranderd in #ikblijfkritisch. Kijkers ergerden zich kapot aan zijn uitleg. Helemaal toen hij beweerde dat er inmiddels maar liefst 28 miljoen operaties zijn uitgesteld door corona. "Dat is ruim anderhalve operatie per Nederlander. Lijkt je dat niet een klein beetje onwaarschijnlijk?", klinkt het in de vernietigende reacties op twitter.

Article continues after the ad

Op1 net onder Jinek

De grote winnaar uit de 'coronadebatten' van gisteravond is Eva Jinek. Zij scoorde veel meer kijkers door het optreden van Famke dan ze in de afgelopen weken deed. Op1 had zo'n 922.000 kijkers volgens Stichting KijkOnderzoek, Jinek won met 1.021.000 nieuwsgierige Nederlanders.