Waarschijnlijk zat heel Nederland zojuist aan de buis gekluisterd om de toespraak van premier Mark Rutte over de coronamaatregelen te volgen. Of nou ja, helaas ging het niet om ‘heel Nederland’. Er waren buiten het Torentje namelijk toch nog wat protesteerders aanwezig…

Lawaaierige demonstranten verstoren toespraak

Het kan je niet ontgaan zijn: de toespraak die premier Mark Rutte zojuist gaf, ging gepaard met gefluit, gejoel en geschreeuw. Er had zich namelijk een groepje demonstranten verzameld onder het Torentje. Hun lawaai was duidelijk te horen op tv... Tot grote ergernis van veel kijkers, die hun frustraties kenbaar maken op Twitter. Een kleine greep uit de vele reacties:

Mark Rutte over de demonstranten

Op een gegeven moment besloot Rutte zelf ook nog een opmerking te maken over het lawaai: “We hebben niet te maken met een onschuldige griep, zoals sommigen – bijvoorbeeld de demonstranten hierbuiten – nog steeds denken, maar met een virus dat iedereen hard kan raken.”

Article continues after the ad

We vertelden jullie eerder over hetgeen de harde lockdown betekent voor de Nederlandse bioscopen. Op dit moment wordt er gekeken wat dit voor de vertoning van allerlei aankomende films betekent, zoals de De Slag om de Schelde en Soof 3. We houden jullie uiteraard op de hoogte!