Al vier jaar lang wordt de 48-jarige alleenstaande moeder Ingrid geterroriseerd door haar ex Henk. Hoog tijd voor Thijs Zeeman en zijn team van Zeeman Confronteert: Stalkers om er achteraan te gaan! 

Article continues after the ad

Hij stalkt haar niet alleen zowel fysiek als digitaal, maar gooit ook regelmatig dingen over de schutting, tot vuurwerkbommen aan toe. En dat gaat Ingrid absoluut niet in de koude kleren zitten.

Heftige voorzorgsmaatregelen

"Ik heb al bijna vier jaar een stalker en alles draait erom. Ik kan nooit alleen weg, dus als we ergens naartoe gaan, moet ik zorgen dat ik iemand meeneem op zowel de heen- als terugweg", vertelt een openhartige Ingrid aan presentator Thijs Zeeman. "Hij komt voornamelijk 's avonds en 's nachts. In het huis ben je veilig, maar daarbuiten blijft de wereld klein." Zelf bij zoiets simpels als de hond uitlaten, moet ze voorzorgsmaatregelen nemen. "Een X-marker. Als ik hem tegenkom, maak ik hem blauw. En dan nog een fluitje. Als ik niet kan roepen, dan fluit ik."

Drank- en drugsgebruik

Ze staat haast 24/7 in een overlevingsmodus en dat is niet voor niets. "Hij is zo geworden door de drank en drugs. Je probeert hem te helpen en dat heb ik misschien teveel gedaan." Hij verloor zijn baan, ging failliet, probeerde af te kicken, maar dat laatste mocht niet baten. "En zo begonnen de mishandelingen." Op een gegeven moment vond dat dagelijks plaats, zelfs onder toeziend ogen van haar kinderen. Tot de bom barstte. "Ik heb de sleutels gepakt, heb de kinderen achtergelaten en toen ben ik gaan bellen naar de politie."

Heftige tijden

Een heftige periode vol arrestaties, gebiedsverboden en vluchtadressen volgen, maar niets mocht baten. "Hij bleef komen. Hij laat me niet met rust en nog steeds niet. Voor hem was het alleen maar wraak. Mijn auto is vernield, banden zijn kapot gestoken, een schroevendraaier door de gril en hij heeft ingebroken in mijn auto."  En dat is het slechts in een notendop: hij valt buren lastig door stukken vlees over de schutting te gooien, gooit vuurwerkbommen en komt bijna dagelijks langs het huis.

Tijd voor actie...

De politie doet zijn best, maar niets lijkt te werken. Lukt het Thijs Zeeman wel? Het had wat voeten in de aarde, maar eenmaal bij een doodlopende weg krijgt hij Henk aan de praat. "Ik laat ze alle drie volkomen met rust", ontkent hij de geruchten. "Je probeert mij iets aan te praten. Ik ben niet het probleem." Toch wil hij best beloven dat hij haar met rust laat... en met succes! "Sinds de confrontatie is het compleet rustig gebleven bij Ingrid. Ze is ontzettend blij en hoopt dat ze haar leven weer normaal kan oppakken." 

Uiteraard kon deze heftige aflevering weer rekenen op flink wat reacties. Lees hieronder wat tweets! 


Zeeman Confronteert: Stalkers is elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL5.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.