Snackmasters, RTL

Na weken vol heerlijke snacks moesten chef-koks Dennis Huwaë en Ron Blaauw deze week uitmaken wie de ultieme Snackmaster is. Ze waagden zich daarom aan... borrelnootjes!  

Article continues after the ad

Deze ultieme finalesnack blijkt niet 'peanuts' om na te maken voor de ervaren koks, zo ontdekte ze algauw.

De strijd barst los

"Het lijkt wel of ze altijd kiezen voor snacks die ik nog nooit heb gegeten", laat een al zwetende kok Dennis op het begin weten. Ook zijn concurrent heeft het direct zwaar. "Wij denken dat het korstje het moeilijkste is. Die pinda lukt ons wel", zegt Ron nog lachend om zijn concurrent even bang te maken. En dan moest het echte werk nog beginnen! 

Geheime ingrediënten

Beide chefs pluisden de kleine snack volledig uit en ook bezoekjes aan de groothandel en notenleveranciers konden niet ontbreken. Binnen 24 uur had Dennis al zijn eerste batch nootjes klaar, terwijl Ron Blaauw nog niets had. Alleen: welke chef wist het voor elkaar te boksen om de 'supergeheime' ingrediënten te ontdekken? Zelfs Miljuschka Witzenhausen kwam daar in de fabriek niet achter...

En de winnaar is...

Na 48 uur oefenen was het dan tijd voor het bittere een-op-een duel, en dat ging bij beide mannen niet van een leien dakje. "Ik vind het knap wat beide chefs ons hebben tentoongesteld. Ik denk zeker qua kleur dat er wel een verschil zit tussen beide chefs", bepaalde de jury. Maar het zat 'm in de details. Dus wie won deze notenstrijd? "De winnaar van Snackmasters is geworden... chef 2, oftewel Ron Blaauw." En die is ermee in de wolken. "Een Michelin-ster stelt niets voor. Dit is de ultieme droom. Deze prijs komt op mijn nachtkast." 

Op naar seizoen 2?

De eerste Snackmaster is bekend, maar als het aan de kijkers ligt, blijft het hier niet bij. Het programma, waar Martijn kilo's bij aankwam, is werkelijk om te smullen. "Tussen alle meuk op tv is Snackmasters echt een leuke afwisseling, leuk bedacht concept", aldus een twitteraar. Lees hier meer enthousiaste reacties!

 

Snackmasters gemist? De afleveringen zijn terug te zien bij Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.