Alberto Stegeman als 'Jacques'

Alberto Stegeman zit achter oplichters en bedriegers aan, en daarvoor gebruikt hij regelmatig vermommingen. In de uitzending van donderdag was Stegeman weer eens vermomd als zijn alter ego ‘Jacques’. Hij gebruikte deze list echter zó kort dat kijkers dachten dat Alberto het gewoon heel leuk vond om zich te verkleden!

Stegeman ging achter oplichter Will H. aan. Deze man plukte alleenstaande moeders kaal via een dating-app, en dupeerde later verschillende horeca-ondernemers. Hier stak Alberto… we bedoelen ‘Jacques’ een stokje voor. Stegeman deed net alsof hij een deuk in de auto van de bedrieger had gereden, maar maakte zichzelf al na 30 seconden bekend.

 

Article continues after the ad

Hoewel kijkers de actie van Stegeman prima vonden, kwamen ze niet meer bij: zit je daar nou uren voor in de make-up?

Undercover in Nederland

Will H. werd uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf, ondanks zijn verhaal “dat iedereen tegen hem opgestookt werd.” Alberto en Jaques konden voldoening halen uit een opgeloste zaak!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Stegemans collega Kees van der Spek pakte laatst ook een gemene oplichter aan: hij stopte de praktijken van een balletje-balletje-speler in Parijs. Terwijl hij op vakantie was: dat is toewijding.