Dating Quiz

Nu Miljoenenjacht is afgelopen hoeven we niet af te kicken van Linda de Mol: vanavond was namelijk de eerste aflevering van haar Dating Quiz, een nieuw date-programma. De kijkers zijn gematigd enthousiast!

 

Blind date-quiz

Voorafgaand aan de daadwerkelijke quiz hadden de koppels blind dates met elkaar. Ze weten dan nog niet aan wie ze gekoppeld zijn voor de kennisquiz, waarin drie duo’s de strijd met elkaar aangaan. Pas als er een koppel afvalt mogen ze elkaar 30 seconden zien, waarna ze besluiten of ze wel of niet op date willen. Het winnende koppel speelt in de finale niet samen, maar komt tegenover elkaar te staan. Kiezen ze voor elkaar, dan delen ze het bedrag wat ze winnen. Er valt dus liefde én geld te winnen!

‘Meer mannen dan vissen’

Het eerste koppel dat elkaar vanavond 30 seconden lang in de ogen mocht kijken waren Emese en Robert. Zij zag het wel zitten, maar Robert twijfelde en besloot er toch niet voor te gaan. Dus gingen beiden naar huis met 500 euro cash en een gratis abonnement van zes maanden voor een bekende datingapp. Echt rouwig is Emese er niet om: “meer mannen dan vissen”, is haar motto.

Article continues after the ad

 

Flabbergasted

Annette & Frank en Kayleigh & Sybren gingen door naar de volgende ronde en lekker verder quizzen. Uiteindelijk zijn het Kayleigh en Sybren die de finale halen, maar niet voordat Annette en Frank elkaar nog even mochten keuren. Zij zagen elkaar duidelijk wél zitten en mochten samen een weekend naar de stad van de liefde: Parijs. Frank kan zijn blijdschap niet inhouden en geeft Annette meteen een dikke pakkerd op haar mond. Bij de finalisten liep het iets minder goed af: Kayleigh wees Sybren af, omdat ze door de 30 seconden staren dacht dat Sybren haar helemaal niks vond. "Er kon geen lachje van af", zei Kayleigh. Maar Sybren was alleen maar flabbergasted... Oeps!

 

Maar in de finale neemt Sybren revanche: hij weet nipt te winnen en mag 10.000 euro naar huis nemen. Maar, sportief als 'ie is, neemt Sybren Kayleigh wel mee op date. We hopen dat de twee elkaar alsnog weten te vinden!

De Dating Quiz zie je elke zondagavond om 20:00 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.