Richard Kemper in Scrooge Live

Omroep MAX maakte gisteren van het klassieke kerstverhaal A Christmas Carol (van Charles Dickens) een soort The Passion achtige live-tv-show! Scrooge Live, een mix van live-muziek en oproepen om te doneren aan het Nationaal Fonds Kinderhulp, viel over het algemeen vrij goed in de smaak bij de immer kritische kijkers.

Article continues after the ad

Bijna 1,4 miljoen kijkers zagen dit kerstspektakel op NPO 1, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Richard Kemper speelde de gierige en narcistische Ebenezer Scrooge, die, na ontmoetingen met een stel kerstgeesten (Plien van Bennekom en Simone Kleinsma), ontdooit en de kerstspirit toch gaat voelen! 


Reacties van kijkers

Hoewel niet iedereen het enthousiasme voelde, daarover later meer, waren veel kijkers nogal onder de indruk van de eerste editie van deze nieuwe potentiële tv-traditie. Niet alleen de muziek en de setting - Dordrecht in kerstsferen - maar ook de BN'ers en acteurs vielen enorm in de smaak. En de woordgrappen van Kemper en verteller Remco Veldhuis konden ook rekenen op veel lof. Een overzichtje:

 

Niet iedereen is laaiend enthousiast

Natúúrlijk zat niet iedereen jubelend op de bank. Zo lieten sommigen hun inner Scrooge los. "Waar een klein land groot in kan zijn; een prachtig verhaal van Charles Dickens in een avond naar de kloten helpen", klonk het zuur.


Ben je na deze ultieme klassieker toe aan nog meer kerstclassics? Bekijk hier wanneer de traditionele films weer op tv komen. Liever streamen? Dit zijn de beste kerstfilms op Netflix!

Scrooge Live gemist? Kijk de uitzending hier terug.