Ewout Genemans, De Jeugdkliniek

In de nieuwe zesdelige documentaireserie De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt loopt Ewout Genemans 21 dagen lang mee binnen de muren van de Yes We Can Clinics. Dat doet hij volgens kijkers weer met verve, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

Article continues after the ad

De docu is pas sinds vrijdag op Videoland te zien, maar de reacties liegen er niet om.

Bijzondere behandelingsmethode

In De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt ontmoet Ewout Genemans diverse jongeren tussen de 13 en 23 jaar, fellows genoemd, die in deze kliniek een behandeling krijgen. Velen van hen hebben onterecht te horen gekregen dat ze eigenlijk zijn opgegeven en dat er voor hen geen plek meer is in de maatschappij. Dit vanwege hun verslaving, gedrags- of psychische problemen.

Laatste handreiking

De medewerkers van deze kliniek hopen de jongeren een handreiking te bieden om in leven te blijven óf om opname in een gesloten instelling te voorkomen. Ewout volgt zowel de deelnemers als medewerkers in dit proces, en is overal bij: zelfs bij de intieme groepsmeetings waarin de jongeren openhartig met elkaar praten over hun verleden.

Complimenten

Kijkers zijn er behoorlijk van onder de indruk. "De jeugdkliniek, weer een pareltje van Ewout Genemans", zo schrijft iemand op Twitter. Ook een andere kijker sluit zich daarbij aan. "Wat een indrukwekkende docureeks van Ewout Genemans. Ik tel mijn zegeningen weer even over waar mijn wiegje heeft gestaan."

Lees hieronder meer opmerkingen! 


Benieuwd? De Jeugdkliniek: Als niets meer werkt is vanaf nu in zijn geheel te zien op Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.