Jeroen Pauw in Pauw Komt Binnen

Het zat er al even aan te komen, maar gisteren was het eindelijk zover: Jeroen Pauw maakte (opnieuw) een talkshowcomeback op NPO1 en wel met een heel bijzonder format. En kijkers zijn nu al helemaal onder de indruk van Pauw Komt Binnen.

Article continues after the ad

Eigenlijk zegt de titel al genoeg. In Pauw Komt Binnen gaat de notoire womanizer niet vanuit een studio, zoals we dat al te goed kennen, allerlei gasten ontvangen, maar ploft hij de tafel neer bij plekken waar het nieuws ook daadwerkelijk écht gebeurt. Gisteren trapte hij meteen af met een heel heftige aflevering, opgenomen in het Radboud UMC-ziekenhuis.

Reacties van kijkers zijn top

In deze eerste Pauw Komt Binnen sprak Jeroen over de impact van het coronavirus op het ziekenhuis en ook de uitgestelde zorg, die nu weer enorm onder druk staat. Hij interviewde zijn gasten dus (letterlijk) op hun eigen terrein, wat meteen voor een heel ander soort impact en sfeer zorgde. De eerste aflevering ging er enorm goed in bij de ruim 1 miljoen kijkers.

'Verademing'

Meerdere kijkers spreken van een "verademing", zo lezen we in de reacties op twitter. "Jeroen blijft een verademing en een klasse apart in het huidige talkshowgeweld. Mooie opzet om voor gesprekken op locatie te kiezen." En ook: "Geen gebabbel, geen betweters en gelukkig geen amusement. Graag elke avond zo'n soort programma. Hiervoor is de publieke omroep in het leven geroepen. Vakmanschap is Meesterschap." Hieronder zie je meer van zulke reacties. 


Pauw Komt Binnen is elke zondag om 22:20 uur te zien op NPO1.