Andrea Bocelli, EK Voetbal

Fans hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar zojuist is het EK 2021 officieel afgetrapt met een Openingsceremonie. Helaas bleek alleen niet iedereen even enthousiast! 

Article continues after the ad

Vlak voor de eerste wedstrijd tussen Turkije en Italië barstte de boel los in een volgens de voice-over 'muzikale' en 'kleurrijke' opening 'die hoort bij een evenement zoals dit'. 

Spetterende opening

Alles werd daarvoor uit de kast getrokken: plastic ballen die diverse landen vertegenwoordigden, een vliegende drumband, vuurwerk en dansers. En vergeet vooral de optredens niet van de Italiaanse Andrea Bocelli en onze eigen dj Martin Garrix samen met Bono en The Edge van U2. Hoe dat er allemaal precies uitzag, zie je hieronder.


'Geef ons het Songfestival maar'

De voice-over van de NOS, Jeroen Grueter, noemde het achteraf een 'schitterend spektakel' en genoeg mensen zullen het met hem eens zijn. Maar toch heerst er ook kritiek. Op Twitter klagen mensen over 'het rommelige karakter' en de manier waarop het geheel in beeld is gebracht. "Dit is toch door een blinde ontworpen? Zo slecht met die nepballen", aldus een criticus.

Lees hieronder meer commentaren.


EK is begonnen

Gelukkig zegt deze openingsceremonie helemaal niets over de weken die gaan volgen. De komende vier weken knallen we misschien iets minder vaak Netflix aan of een andere streamingdienst, want één van de belangrijkste voetbalcompetities is losgebarsten. Benieuwd wanneer Nederland te zien is? Wij hebben de belangrijkste data alvast voor je op een rijtje gezet, te beginnen met aanstaande zondag natuurlijk! 

Het EK 2021 is voornamelijk te zien op NPO1, maar vergeet ook vooral de voor- en nabeschouwingen niet op SBS6 en RTL4 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.