Maurice de Hond, Angela de Jong

Gisteren zat opiniepeiler Maurice de Hond bij talkshow M om te praten over zoon Marc de Hond, die eerder deze week overleed aan de gevolgen van kanker. Kijkers hebben diep respect voor de manier waarop Maurice dit grote verlies besprak.

Article continues after the ad

Maurice gaf onder meer aan dat zijn zoon van de laatste periode "iets heel bijzonders maakte". Hiermee doelt hij op het feit dat Marc een stel interviews liet afnemen waarin hij BN'ers uitnodigde om samen met hem over het leven te praten, bijvoorbeeld. Een uitgebreid nalatenschap voor zijn kinderen. 

Nalatenschap

"Ik ben ervan overtuigd dat als mijn kleinkinderen 30 jaar zijn, dat zij meer over hun vader weten dan een gemiddeld iemand van 30 die nog een levende vader heeft", legde Maurice uit. "Je maakt jezelf eigenlijk een vorm van onsterfelijk." De positieve instelling van Marc en de drive om er, ondanks een slopende ziekte, nog wat van te maken, helpt Maurice nu bij de loodzware verwerking. "Ik heb dankzij mijn zoon de kracht gekregen om door te gaan."

 

Reacties

Veel kijkers laten via twitter weten dat ze ademloos zaten te kijken naar de manier waarop Maurice - slechts twee dagen na de dood van Marc - zo over hem kan praten. 


M is elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO 1.