Karsu Beste Zangers

Voor het begin van het nieuwe seizoen Beste Zangers waren kijkers lichtelijk sceptisch over de groep met onbekende kandidaten, maar die twijfel is na de vierde aflevering compleet weg. Met name Karsu Dönmez verovert week na week de harten. 

Article continues after the ad

Dansen op Alides' repertoire

De vierde aflevering van Beste Zangers stond in het teken van het repertoire van Alides Hidding, de frontman van Time Bandits. Deze 67-jarige zanger draait al even mee in het vak en staat met name bekend om zijn muzikale mix van disco, funk, soul en rock. Op voorhand hoopte hij vooral de nummers I'm specialized en Endless Road te horen. "Als dat niet zo is, dan word ik erg boos", zegt hij stiekem om zijn collega's extra zenuwachtig te maken.


Eigen versie van Hollywood Seven

Karsu hoopte hem echter te verrassen met haar eigen versie van Hollywood Seven. Dit iconische nummer gaat over de wens van een zanger die naar Los Angeles gaat om het te maken, maar onderweg allerlei obstakels tegenkomt en uiteindelijk maar weer naar huis gaat. 

'De nieuwe Amy Winehouse'

En 'verrassen' is misschien nog zacht gezegd, Karsu wist de studio op zijn kop te zetten. Haar collega's konden hun verbazing dan ook niet meer maskeren. "Dit is f*cking Amy Winehouse", roept Alides uit. "Dit past jou ook. Je bent echt een kameleon. Dit hadden we nog niet gezien", vindt Jan Smit. Volgens Alide is Beste Zangers voor haar pas het beginstadium van een rijke carrière. "Deze vrouw gaat een toekomst tegemoet, believe me." 

Lyrische reacties

De kijkers van Beste Zangers sluiten zich bij deze rake woorden aan. Zij vermoeden dat Karsu weleens in de voetsporen kan treden van Davina Michelle, en met de wetenschap waar zij pas heeft gestaan, zijn dat zeker geen loze woorden. Ook opperen Twitteraars dat ze maar eens moet nadenken over een deelname aan... het Songfestival.

Lees hieronder snel meer reacties!

Beste Zangers is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.