Lego Masters, RTL

De overgebleven bouwers van Lego Masters kregen het gisteren weer flink te verduren. Ze moesten een beroemd schilderij nabouwen in 3D, en nog eens met een persoonlijke twist. Dat werd uiteindelijk topfavorieten Killan en Dries fataal, tot groot verdriet van de kijkers.

Article continues after the ad

Maar voordat we het over hun exit gaan hebben, blikken we eerst terug op de volledige aflevering.

Elkaar portretteren 

Deze vijfde aflevering stond volledig in het teken van kunst! Voordat de bouwers zich waagden aan het zelfportret van Vincent van Gogh, de Mona Lisa en de Zonnebloemen was het eerst tijd voor portretten... en wel van elkaar. Dat klinkt misschien 'kinderlijk eenvoudig' maar één probleempje: ze waren van elkaar gescheiden! Zie dan maar je partner zo goed mogelijk voor te stellen.

Uiteindelijk was het Ernesto die er ver bovenuit stak; zijn portret van Marco kwam het dichtst in de buurt van het origineel. Zo 'dicht' dat Marco nu een nieuwe profielfoto op zijn Twitter heeft.

 

De tweede opdracht

Moe-gelegood en wel kregen de kandidaten alweer de tweede opdracht: bouw in 12 uur tijd een beroemd schilderij na, in 3D en met een persoonlijke twist eraan. Alles werd uit de kast gehaald om o.a. het zelfportret van Vincent van Gogh, zijn Zonnebloemen, de Mona Lisa en het Melkmeisje zo goed mogelijk na te bootsen; al ging dat bij de één duidelijk beter dan bij de ander!

Kunstwerk tentoongesteld

Na flink wat stress en tijdnood hakten Marco en Ernesto opnieuw hun concurrentie in de pan. "De winnaars hebben iets gebouwd waarvan ik zou willen dat ik het zou kunnen. Dat zijn Marco en Ernesto", liet de Brickmaster weten. En dat leverde hen niet alleen de dagwinst op, want hun 'kunstwerk' wordt ook geëxposeerd in de Legostore in Utrecht! Zie hieronder het prachtige resultaat.


De keiharde exit

Maar helaas, na alle vreugde was er ook tijd voor een keiharde exit. Roy en Thomas - die in een eerdere aflevering een gouden steentje ontvingen - besloten die in te zetten en dat was volgens de Brickmaster maar goed ook. "Jullie zitten vandaag bij de laatste teams. En dat betekent automatisch dat het andere minste team de competitie gaat verlaten. Dit bouwwerk leek het minst op het origineel: de Mona Lisa van Killian en Dries." Extra zuur, omdat deze fanatieke bouwers al vier afleveringen bij de beste leerlingen van klas behoorden. "Eén offday is jullie fataal geworden."

Gelukkig kunnen ze rekenen op de steun van het publiek! 

Lego Masters is iedere zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL4. Om nog even in de stemming te blijven, maakten we dit overzicht van de beste filmtrailers nagemaakt in LEGO! Ook leuk: lees hier alles over de huidige kandidaten!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: