Commando's op NPO 3

Alles wijst erop dat de NPO met Commando's een nieuwe, hoogwaardige dramaserie te pakken heeft. Er is - volgens veel kijkers - alleen een probleempje: wát zeggen de personages nu eigenlijk?

Article continues after the ad

Oké, dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar als je de Twitter-reacties erop naslaat, lijkt het wel of niemand een drol van de eerste aflevering verstond. Kijkers wijten het aan slechte geluidskwaliteit of een niet al te beste articulatie van de personages. Het overkwam de Baantjer-serie een tijdje geleden ook waarna wij al eens zijn gaan onderzoeken hoe het toch komt dat Nederlandse shows vaker met dit probleem lijken te kampen. Onze bevindingen check je hier!


Wat zeggie?

Even Teletekst 888 aanknallen en het probleem is verholpen, zouden we denken, maar men eist vanaf volgende week gewoon standaard ondertiteling. Gelukkig leverde de ophef (om niets?) ook een vrij geniaal grapje op. "Deze eenheid zit duidelijk niet bij de articullerie", aldus kijker Matthijs Duijm.


Waar gaat Commando's over?

De tiendelige big budget-dramaserie Commando's (NPO 3) draait om oud-commando John de Koning (Werner Kolf), die getraumatiseerd is door een mislukte missie in Nigeria. Hij wordt geconfronteerd met een moordenaar die zijn voormalige strijdmakkers probeert te elimineren. Hij gaat het gevecht aan, maar belandt in een oorlog waarin hij zijn maten, zijn gezin en zichzelf dreigt te verliezen. 659.000 kijkers zagen de allereerste aflevering, zo onderzocht Stichting KijkOnderzoek. Terugkijken én vooruitkijken (via NPO Plus) kan via deze link


Commando's is elke zondag rond 20:20 uur te zien op NPO 3.