de dansmarathon vermoeid koppel

Na 50 uur dansen is de strijd gestreden: de winnaars van De Dansmarathon zijn bekend. Aangezien alle overgebleven koppels echter zichtbaar oververmoeid waren, krijgt de danswedstrijd online flink wat kritiek te verduren: "Wat een bizarre televisie."

De Dansmarathon was een slagveld

Na bijna 50 uur dansen waren er nog 20 koppels over in De Dansmarathonalhoewel veel kijkers dat niet bepaald eerlijk vonden… Zoals je mag verwachten, is 50 uur dansen zonder noemenswaardige pauzes nogal een aanslag op je lichaam. Zo waren sommige kandidaten uitgedroogd, moesten anderen afgevoerd worden met verwondingen en vielen er uiteindelijk zelfs mensen flauw. Een waar slagveld, dus!

'Wat een bizarre televisie'

De Dansmarathon werd dus niet zonder slag of stoot gestreden. Ook psychisch gezien heeft 50 uur niet slapen natuurlijk nogal wat impact… Zo was ook duidelijk te zien aan winnaars Jermaine en Tawatha. Vooral Tawatha zat er de laatste uren flink doorheen en barstte meerdere malen in huilen uit. Op sociale media is De Dansmarathon daarom het gesprek van de avond. Is het wel verantwoord om mensen zichzelf zo uit te laten putten? Zeker als je er uiteindelijk ‘slechts’ een weekendje Disneyland Parijs mee wint? Het oordeel van de kijkers, onder wie ook BN'ers zoals RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink, is keihard:

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Article continues after the ad