Zeeman Confronteert: Stalkers, RTL5

Thijs Zeeman stond deze week in Zeeman Confronteert: Stalkers voor een fikse uitdaging. Dit keer moest hij zorgen voor een stalkervrij leven voor de pas 26-jarige Kendra, maar uiteindelijk stond hem net als Olcay gisteren een onverwachte wending te wachten. 

Article continues after the ad

Deze aflevering van Zeeman Confronteert: Stalkers begon met het heftige verhaal van Kendra. Zij is sinds februari single, maar ex Joey laat haar niet met rust.

Fysieke stalking

De bewijzen liggen voor het oprapen. "Wat doet hij niet? Hij stuurt heel veel berichten, zowel op Whatsapp als Snapchat die dreigend van aard zijn en maakt ontzettend veel fake accounts zijn met nogal wat namen." Daarnaast belt hij haar ook geregeld anoniem en dat is niet het enige. "Ook is het een fysieke stalker. Hij volgt haar", verklaart Nico van den Dries bij een filmpje. Daar is op te zien dat hij haar achtervolgt, klemrijdt en vervolgens inslaat op haar auto.

Schuiladres

Het gaat zelfs zover dat Kendra niet meer thuis bij haar moeder durft te wonen. "Omdat hij nog niet weet waar ik woon en dat wil ik graag zo houden. Als hij namelijk doet wat hij zegt, dan zou ik ergens onder de grond liggen", laat de ogenschijnlijk stoere vrachtwagenchauffeuse weten. Hoog tijd dus voor het team van Thijs Zeeman om in actie te komen. En dat is hard nodig, want de dreigingen worden steeds erger. "Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, hij me doodrijdt, mensen op me afstuurt die me dood maken. Ik denk dat hij dingen waarmaakt als hij de kans krijgt." 

Plotwending

Na een aantal heftige momenten dat ze hem betrappen, is er plots radiostilte. Wat is er gebeurd? "Hoewel we bijna niet kunnen en willen geloven dat Kendra de boel saboteert, besluiten we toch dat Nico zowel Kendra als Joey in de gaten houdt. En al snel worden onze angstige vermoedens waarheid", horen we Thijs zeggen. De makers komen erachter dat Kendra terug is bij haar stalker! "Maar waarom? Waarom ga je terug naar hem?" De kijkers snappen er niets van!


Confrontatie met het slachtoffer

Thijs Zeeman besluit om last minute de boel om te gooien: hij confronteert niet Joey, maar Kendra. In eerste instantie ontkent ze in alle toonaarde dat ze haar relatie nieuw leven heeft ingeblazen, maar na flink aandringen geeft ze toe. Waarom? Dat blijkt pas na een nachtje slapen: "Ik weet niet wat ik dacht, maar ik wil gewoon dat alles ophoudt", zegt ze huilend, waarna ze het contact met het team voorgoed afhoudt.

Hoe dit afloopt, is de vraag: zowel Kendra als Joey gaan nu vrijuit. Het team kon er niets aandoen behalve hopen dat Kendra snel voor zichzelf kiest.

Zeeman Confronteert: Stalkers is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL5.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.