Ruben Nicolai

Heeft 'RTL-koning' Ruben Nicolai met zijn De Erfgenaam (RTL 4) dé nieuwe tv-hit van dit moment te pakken? Als we de kijkcijfers én de ultiem lovende reacties mogen geloven, wél!

Article continues after the ad

In De Erfgenaam spoort Ruben elke week mensen op die nog geld krijgen van een overleden (ver) familielid. Dit geld komt als een complete verrassing voor de nabestaanden. Vooral de reveals aan het einde - wanneer Ruben als een soort Gaston geld mag uitdelen - spreken tot de verbeelding, maar ook het in kaart brengen van een familiegeschiedenis en Rubens zoektocht worden spannend en emotioneel in beeld gebracht, vinden veel kijkers. 

Topscore

En dat er veel reacties kwamen is niet zo heel gek: De Erfgenaam gaat al een aantal weken erg lekker op RTL 4 en gisteren tikte Ruben zelfs het magische miljoen aan, blijkt uit nieuwe kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek.


Reacties

De aflevering van gisteren bracht Ruben naar Indonesië. De in 2000 overleden Sapikja Astamun - waar in Nederland amper iets over te vinden is - heeft haar familie 55.000 euro nagelaten, maar bijna 20 jaar later heeft nog niemand het geld geclaimd. Uiteindelijk, ja, we nemen even een flinke tijdssprong, komt Ruben in miljoenenstad Bangdung terecht. Daar vindt hij twee erfgenamen, een nichtje (die recht heeft op 9.200 euro) en de 82-jarige Miss Asmira. Zij is het enige overgebleven kind van Sapikja's zus Nonja en krijgt 7.500 euro. De tranen vloeiden rijkelijk en kijkers thuis waren ook nogal onder de indruk!


De Erfgenaam is elke dinsdag om 21:25 uur te zien op RTL 4.