Kopen Zonder Kijken

RTL 4's kijkcijferkanon Kopen Zonder Kijken maakt elke keer weer de nodige tongen los. Ook gisteren weer: kijkers gingen helemaal los op het "commentaar" van het kopende koppeltje en vragen zich af hoe bouwdeskundige Bob Sikkes zóveel kan doen voor het geld dat 'ie kreeg.

Article continues after the ad

Oftewel: weer een bijzonder spraakmakende uitzending waar twitterend Nederland wel raad mee wist. Eerst nog even over het koppeltje in kwestie: Jaap en Jessica, die zich helemaal rot schrokken van hun nieuwe badkamer. De makers van Kopen Zonder Kijken wisten met het budget van Jaap en Jessica een huis in Leidschendam op de kop te tikken. 

Heel veel commentaar

En dat was hard nodig. Hun baby'tje Teun sliep in hun woning in Den Haag in de... eetkamer, dus meer ruimte was echt nodig. En toen Jaap en Jessica hun Haagse huis met flinke overwaarde konden verkopen, had Bob opeens héél veel meer budget beschikbaar om de verbouwing nog verder uit te breiden.

Het koppel was uiteindelijk dolblij met het eindresultaat, maar kijkers vielen vooral over hun eerdere commentaren. Zo vonden de twee sommige gedeeltes van het huis - bij de eerste aanblik - nogal klein. "Het lijkt wel hoe kleiner mensen wonen, hoe meer commentaar ze hebben op de ruimte van het nieuwe huis", zo lezen we in de tikkie zure comments op twitter.


Bob en zijn budget

Zoals we hierboven al uitlegden, kreeg Bob meer budget van Jaap en Jessica (meer dan 40k) nadat ze hun eigen huis met dikke winst van de hand konden doen. Hij kon daardoor de badkamer beter aanpakken, de keuken flink onder handen nemen én hij regelde een uitbouw. Keuzes waar niet iedereen het mee eens is. Ook vragen sommigen zich af hoe je van zo'n bedrag zulke grote verbouwingen kan doorvoeren. Oftewel: Bob maakte de nodige tongen los!

 

Conclusie?

Wat natuurlijk het aller-allerbelangrijkste is: wat vinden Jaap en Jessica zélf van hun verbouwde, blind gekochte nieuwe huis? "Hier komt voorlopig geen 'te koop'-bord in de tuin", aldus een dolblije Jessica. Ook Jaap is in zijn nopjes. "Hier gaan we heel gelukkig worden."

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL4.