Romy Monteiro en Kees Tol in De Hit Kwis op NPO 1

Het nieuwe NPO 1-vooravond-programma De Hit Kwis valt bij twitterend Nederland niet bepaald in de smaak. De muziekquiz krijgt de ene na de andere zure opmerking over zich heen.

Article continues after the ad

Stichting KijkOnderzoek onderzocht dat De Hit Kwis tot nu toe zorgt voor een flinke kijkcijferdip op het doorgaans zo goed scorende NPO 1. Maandag gingen presentatoren Romy Monteiro en Kees Tol - die even zijn opwachting maakte in een nieuwe WIDM-teaser - van start met een schamele 527.000 kijkers. Dinsdag zakte de show verder weg met 446.000 kijkers...

De Hit Kwis: raad de hit!

❓Welk duo raadt de meeste hits? Je ziet het vanavond in De Hit Kwis om 19.00 op NPO 1!

Geplaatst door AVROTROS op Dinsdag 28 juli 2020


Forse kritiek

Kijkcijfers zeggen natuurlijk niet alles over een show. Het kan natuurlijk nog wel gaan groeien. Zo'n eerste week is toch altijd een kwestie van wennen. Hopelijk gaan de reacties ook nog 'groeien'. De quiz, waarin drie duo-teams het tegen elkaar opnemen en zoveel mogelijk pophits moeten raden, krijgt de wind van voren op twitter. 


'Tenenkrommend'

De vrolijkheid van de presentatoren en kandidaten werkt niet zo aanstekelijk. Ook het niveau van het programma laat volgens critici te wensen over. "Dat je blij bent met een muziekquiz op tv. Totdat die begint", zegt bijvoorbeeld deze cynische kijker. "Dat het voor omroepen komkommertijd is begrijp ik nog, maar dit programma? Erger kan niet", zo klinkt het. En dat zijn dan nog de milde reacties!


Oordeel vooral zelf: De Hit Kwis is elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO 1.