Verschillende kijkers en BN’ers, waaronder een aantal bekende muzikanten, zijn furieus op de muziekdeskundige van RTL Boulevard, dj Roland Molendijk. Op Eerste Kerstdag zei hij onder meer dat “vrouwen gewoon minder snel goede muziek maken”. Huh, wat?

Article continues after the ad

Kerst is voorbij, dus dat hele ‘vrede op aarde’-gebeuren schuiven we lekker aan de kant! Meneer Molendijk vertelde doodleuk dat er nu eenmaal minder vrouwen in “de muziek” werkzaam zijn. Ook vond hij dat mannen “meer senang zijn in een studioruimte” en dat muzikanten een lange adem moeten hebben. Hij reageert hiermee op de Top 2000 van Radio 2, waar in verhouding minder vrouwelijke artiesten in staan. Twitter gaat los.
 

 

“In de war”

Zanger Tim Knol, die vindt dat Molendijk in de war is, bracht het fragment gisteren opnieuw onder de aandacht en sindsdien reageren er steeds meer mensen op. DWDD-dichter Nico Dijkshoorn noemt Molendijk zelfs “de verpersoonlijking van alles wat rot en bedorven is in de ‘muziekindustrie’.” Hij is benieuwd hoe lang RTL deze “lul met oogjes” nog een podium biedt. Schrijfster Saskia Noort wist ook niet wat ze zag en was in shock.
 

 

Open brief

Zangeres Lakshmi kroop na Molendijks uitspraken in de pen en deelde een soort open brief op Instagram. Hierin vertelt ze uitgebreid over haar ervaringen in de muziekindustrie. Ze voelt zich gekwetst en zegt dat vrouwen sowieso harder moeten werken om dezelfde plek te krijgen als een mannelijke artiest. De uitspraken van Molendijk schoten dus nogal in het verkeerde keelgat.
 

Boulevard vs. SBS6!

RTL Boulevard staat de laatste tijd toch al in de schijnwerpers, maar door hele andere dingen. Zo mag misdaadreporter John van den Heuvel al een tijdje niet de studio in wegens bedreigingen. Ook krijgt Boulevard in het nieuwe jaar keiharde concurrentie van Albert Verlinde en Jan Versteegh op SBS6: zij komen óók met een entertainmentprogramma!