Fotograaf
SBS6 / William Rutten
De Dansmarathon

Het had één groot spektakel moeten worden: de 50 uur durende dansmarathon op SBS6, waarin 100 danskoppels strijden om de hoofdprijs van 100.000 euro. Maar ondanks dat de dansers zichzelf prima hebben vermaakt in de eerste nacht, blijven de kijkers massaal weg.

 

De cijfertjes

Het eerste uur trok de dansshow slechts 265.000 kijkers. Het tweede uur zakte dit af naar 170.000 kijkers en in uur drie waren dit er zelfs nog maar 163.000, zo blijkt uit de cijfers van SKO (Stichting Kijkonderzoek). De mensen die wél keken, vergeleken De Dansmarathon met de Netflix-hit Squid Game. Het heeft natuurlijk ook niet geholpen dat het dansspektakel recht tegenover het Gouden Televizier-Ring Gala stond, waar maar liefst (bijna) 2 miljoen mensen naar keken.

Article continues after the ad

Twitter

Ook de reacties op Twitter zijn - uiteraard - niet mals. Waaruit blijkt dat er tóch wel mensen naar kijken... Al is het alleen maar om te twitteren hoe slecht het programma wel niet is. De onderstaande tweet vat het goed samen!

 

Inmiddels is het eerste koppel trouwens al afgevallen: koppeltje 57 viel na zo'n 4,5 uur dansen af wegens kramp. Als je hebt meegerekend, weet je dat de voetjes nog van de vloer moeten tot zaterdag 15 oktober om 22:00 uur, want dan eindigt De Dansmarathon. Het programma zal hiermee hoe dan ook de boeken ingaan als het langstlopende programma uit de Nederlandse tv-geschiedenis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.