Frontberichten

Als Jeroen Pauw ingevlogen wordt, dan is het serieus! Kijkers waren écht toe aan een nieuwe aflevering van Frontberichten, waarin zorgpersoneel sprak over de coronacrisis.

De coronacrisis duurt inmiddels al bijna twee jaar. In de begindagen was er veel aandacht voor zorg- en ziekenhuispersoneel, zoals in het programma Frontberichten. Zorgprofessionals werden steeds meer vervangen door ‘talking heads’, waardoor de realiteit van de coronacrisis een beetje uit het oog raakte. De speciale uitzending van Frontberichten duwde mensen hardhandig met de neus op de feiten.

Jeroen Pauw werd binnengereden voor deze special, en dan weet je dat het serieus is! In Op1 kondigde hij het programma aan en hij nam en passant de hele uitzending over.

Article continues after the ad

Artsen en verplegers vertelden hartverscheurende verhalen over patiënten, maar óók dat ze er zelf aardig doorheen zaten. Ook door agressie van sommige patiënten of familieleden, die het ziekenhuis op verzorgingstehuis niet in mogen.

Kijkers vonden het prettig om mensen die met hun poten in het bluswater staan over de coronacrisis te horen praten, en niet te horen over modellen en stijgende grafieken.

Frontberichten

Hoewel kijkers geïnteresseerd lijken te zijn in een nieuwe reeks Frontberichten is daar nog niets over bekend. Voor filmliefhebbers en bioscopen zijn het momenteel (relatief) lastige tijden: bioscopen moeten hun deuren om 17:00 uur sluiten, waardoor bioscoopavondjes tijdelijk niet mogelijk zijn.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Gelukkig check je hier de beste series en films op Netflix, Disney+ en Amazon Prime. De hele uitzending van Frontberichten kijk je terug via NPO Start.