Aquaman-ster Jason Momoa was deze week te gast in de show van Ellen DeGeneres om een goed doel te promoten waar hij zich voor inzet. De charismatische spierenbundel is namelijk bezig de Plastic Oceans Foundation te promoten, een organisatie die strijdt tegen overtollig plastic. Hij deed dit door een masterclass bijlen gooien weg te geven. Wat heeft dat met een milieuorganisatie te maken? Simpel: elke keer als Jason een doel in de vorm van een plastic fles raakte, leverde dit geld op voor zijn liefdadigheidsactie.

Article continues after the ad

Voor wie geen geduld heeft: op 01:58 trekt Jason zijn jasje uit

Hieronder kun je de video terugzien. Eerst geeft Jason Ellen een uitleg over de nobele kunst van het bijlen gooien, waar meer bij komt kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. DeGeneres probeert het nog een paar keer zelf maar geeft het bijltje dan weer aan Jason. En dan begint het betere gooi- en smijtwerk! De Khal Drogo-acteur is hier weer helemaal op de Dothraki-tour, precies zoals we dat graag zien. En wanneer hij op 01:58 zijn jasje uittrekt en zijn haar losgooit wordt het publiek helemaal wild!

 

Baardloze bink

In de 45 seconden die Jason de tijd kreeg om erop los te gooien, ha(r)kte hij uiteindelijk 31.000 dollar bij elkaar voor zijn goede doel. Niet verkeerd! Dit was trouwens niet zijn eerste grote promotie voor de milieuvriendelijke stichting: vorige maand scheerde Momoa al zijn baard af in een YouTube-video waarin hij om op slimme wijze de aandacht vestigde op de Plastic Oceans Foundation. Al scherende vertelde hij hierin uitvoerig over wat de organisatie wil bereiken. Deze stunt leverde hem 7,7 miljoen views op: geweldige promotie dus!