Dave Eggers schetste in zijn boek The Circle een alarmerend en niet onrealistisch beeld van de nabije toekomst. De verfilming met Emma Watson en Tom Hanks heeft nu een trailer!

Article continues after the ad

The Circle

Als je de Britse serie Black Mirror weleens hebt gezien, dan ken je het gevoel al. Het ongemakkelijke besef dat technologie wel een erg groot onderdeel van ons leven begint te vormen, en dat onze privacy links en rechts geschonden wordt door gigabedrijven als Google en Facebook. "Ik heb niets te verbergen", zeg je nog tegen jezelf en anderen, maar diep vanbinnen weet je dondersgoed dat je gegevens een keer op straat kunnen komen te liggen.

Met deze ontwikkelingen in gedachten schreef Dave Eggers zijn bestseller The Circle, over een internetbedrijf dat meer dan een beetje doet denken aan de reuzen die we al noemden. In de aankomende verfilming speelt Emma Watson de rol van Mae, die denkt dat ze de baan van haar leven krijgt, maar gaandeweg ontdekt dat toegang tot al onze data eerder tot een dystopie dan een utopie leidt.

Tom Hanks

Persoonlijke e-mails, gedrag op social media, betalingsverkeer, aankopen: alles wordt ingezien en verbonden door The Circle, het schijnbaar ontembare bedrijf dat in de film geleid wordt door Tom Hanks. In een wereld van complete openheid stellen mensen zichzelf al snel de vraag of ze écht niets te verbergen hebben.

Naast Emma Watson en Tom Hanks spelen ook John Boyega (Star Wars: The Force Awakens), Bill Paxton (Titanic) en Patton Oswalt (The King of Queens) in The Circle. De film draait vanaf 11 mei in de bioscoop. De nieuwe trailer van The Circle zie je hierboven!