Ondanks een sterke terugkeer blijven de kijkcijfers van The Walking Dead aan de lage kant. De populaire zombieserie scoorde afgelopen weekend in Amerika ‘maar’ 8.3 miljoen kijkers.

Article continues after the ad

Midseason-finale

Het is daarmee de laagste midseason-première aller tijden. Ondanks dat er een cruciaal karakter zou sterven, bleef een belangrijk deel van de kijkers weg. Ter vergelijking: het hoogste aantal kijkers ooit was 17,3 miljoen.

Minder populair

Dat de zombiehit niet meer zo populair is als vroeger, blijkt ook uit cijfers van Rotten Tomatoes. De recensiewebsite publiceerde onlangs een grafiek waarin te zien is dat kijkers steeds minder te spreken zijn over de kwaliteit van de show. Het achtste seizoen wordt bijvoorbeeld door maar 52 procent van de kijkers goed beoordeeld.

Lange adem

Er lijkt dus een verband te zijn tussen de kelderende kwaliteit en dito kijkcijfers. Dat neemt niet weg dat The Walking Dead ongetwijfeld een lange adem zal hebben. De kijkcijfers zijn naar verhouding laag, maar vooralsnog blijft de serie een van de best bekeken Amerikaanse cable-shows van dit moment.