De Academy Awards, beter bekend als Oscars®, worden op 26 februari voor de 89e keer uitgereikt. En guess what? Je kijkt de uitreiking live op Superguide.nl (27 februari van 02.30 tot 06.00 uur)! Zo kun je de grootste awardshow van het jaar lekker vanuit je bed volgen op je smartphone of tablet. Hier vind je de belangrijkste informatie en het laatste nieuws.

Article continues after the ad

Kanshebbers Oscars® 2017

Op dinsdag 24 januari werden de nominaties voor de Academy Awards 2017 bekendgemaakt. La La Land, de musical met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrol, kreeg er maar liefst 14 en maakt daarmee kans op de meeste Oscars®.

De Oscars® met het meeste aanzien zijn die voor beste film, beste regisseur, beste acteur en beste actrice. Naast La La Land maken ook films als Moonlight (8 nominaties), Manchester by the Sea (6 nominaties), Fences, Arrival (8 nominaties), Lion (6 nominaties), Hacksaw Ridge (6 nominaties) en Hell or High Water kans om winnaars in deze categorieën te leveren. Bekijk hieronder een fraaie compilatie van de kanshebbers!

Een goede graadmeter voor de Oscar®-favorieten is altijd de uitreiking van de Golden Globes. De filmpers schonk dit jaar maar liefst zeven prijzen aan La La Land, wat aan de vele nominaties te zien dus ook de absolute topfavoriet is voor de Oscars®.

Academy Awards

De Academy Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De leden van deze erevereniging stemmen over de nominaties en winnaars. Het is al net zo onbekend wie de leden zijn als waarom de gouden beeldjes Oscars® worden genoemd. Hieronder een kort overzicht van de geschiedenis van de Oscars®.

Vorig jaar

De Oscaruitreiking van 2016 kende geen duidelijke winnaar. Mad Max: Fury Road won maar liefst zes Oscars®, maar enkel in de zogenaamde technische categorieën. De belangrijkste Oscars® werden verdeeld tussen Spotlight (beste film), The Revenant (beste acteur, regie) en Room (beste actrice). Een van de hoogtepunten was wel de langverwachte Oscar® voor Leonardo DiCaprio, die na zijn zesde nominatie (vijf als acteur en een als producer) eindelijk het podium op werd geroepen. Kijk hieronder nog eens naar de videocompilatie die wij vorig jaar maakten en lees hier het nieuwsbericht over de Oscar-winnaars van 2016.