Hoe kan de hoofdverdachte in de nieuwe reeks moorden John Kramer zijn, als die al tien jaar dood is? We komen maar niet van Jigsaw af, maar willen we dat überhaupt?

Article continues after the ad

Jigsaw (Saw VIII)

Wie houdt de tel nog bij? Na Saw VI hield de nummering op, en dat leek een logische keuze. Saw 3D (deel 7) had als ondertitel namelijk The Final Chapter, dus aan verder tellen zou geen behoefte meer zijn. Toch? Insiders wisten echter dat een achtste deel al jaren in de planning stond, maar dat er gewacht werd tot 'het perfecte verhaal' verteld kon worden. Dat moment is blijkbaar gekomen.

De nieuwe film had als werktitel Saw VIII: Legacy, maar op 26 oktober is het Jigsaw die in première gaat. De reden om te kiezen voor de bijnaam van murdering mastermind John Kramer: tien jaar na zijn dood beginnen de dodelijke spellen weer opnieuw, en alle wegen die de rechercheurs bewandelen komen uit bij het lijk in kwestie.

Zieke geest

De kettingen, metalen maskers en zagen in de nieuwe trailer dragen de herkenbare stempel van Jigsaw, maar we zien ook dat we weer met gloednieuwe "spelletjes" te maken hebben. Wie verzint die dingen, acht keer achter elkaar? De zieke geest van John Kramer is maar een verzinsel, maar wel een uit de fantasie van de scenarioschrijvers. Je zal er maar mee getrouwd zijn ...

Traditiegetrouw gaat de Saw-film rond Halloween in première. Op 26 oktober dus, zeven jaar na het "laatste" deel in de franchise. Have fun!