Zal Designated Survivor na het tweede seizoen nog een vervolg krijgen? Dit is wat hoofdrolspeler Kiefer Sutherland heeft te zeggen over het lot van de politieke dramaserie.

Article continues after the ad

Geen garantie

Designated Survivor is nog niet verlengd voor een derde seizoen en dat zit fans van het politieke drama niet lekker. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland, die in de reeks de rol van president Tom Kirkman speelt, heeft zich onlangs uitgesproken over de toekomst van de serie. “Ik denk wel dat Designated Surivor een nieuw seizoen krijgt. Maar dat is nog geen garantie dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren”, vertelt de acteur in een interview met Digital Spy.

Stress

Sutherland denkt wel dat de serie toe is aan vernieuwing. Zo zou hij graag een korter seizoen maken. “We maken nu 22 afleveringen per seizoen, terwijl andere series kiezen voor 8 afleveringen. Dat brengt enorm veel stress met zich mee voor de schrijvers. Ik heb daar verder niets over te zeggen, maar vanuit creatief oogpunt denk ik dat je het verhaal moet vertellen in de afleveringen die je nodig hebt. Niet omdat je per se 22 avonden moet vullen.”

De laatste aflevering van het tweede seizoen van Designated Survivor wordt volgende maand uitgezonden. Sutherland denkt dat het lot van de dramaserie kort daarop officieel bekend wordt gemaakt!