ING heeft hun samenwerking met Kevin Spacey beëindigd. Hij komt dan ook niet meer naar Nederland om een lezing te geven tijdens BusinessBoost Live. De bank doet dit vanwege de commotie die rondom de acteur is ontstaan.

Article continues after the ad

BusinessBoost Live

De acteur zou zich herhaaldelijk schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik en seksuele intimidatie. "Zijn aanwezigheid zou afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities", aldus een woordvoerder van ING.

Meer aantijgingen

Ondertussen stort het kaartenhuis rondom de acteur ineen. Naast eerdere aantijgingen wordt Spacey inmiddels ook door acht anonieme crewleden van House of Cards beschuldigd van seksuele intimidatie. Wat dit uiteindelijk zal betekenen voor de serie is nog bekend, al lijkt de kans dat Spacey ooit nog terugkeert als Frank Underwood steeds kleiner te worden.

Staci Wolfe

Managementbureau CAA en Staci Wolfe, Spacey’s PR-manager, hebben inmiddels hun banden met de acteur verbroken. Laatstgenoemde liet gisteren voor haar vertrek nog weten dat Spacey een tijdje niet zal werken om onder behandeling te gaan.